Filosofie Broedplaats

Met logica kom je dan van A naar B, maar met verbeelding kom je overal. (Einstein)


De Broedplaats is een midweek, weekend of week waar tijd en ruimte is voor diepgang, synergie en kruisbestuiving. Om tot inzicht te komen, of op krachten. Om je idee geboren te laten worden of aan te scherpen. Om te inspireren of geïnspireerd te worden. Over je werk, over je leven, alleen of samen. 
De Broedplaats is voor gretige, nieuwsgierige, zich ontwikkelende mensen en organisaties die regelmatig bezig zijn met het ontwikkelen van hun persoon of organisatie.

De kracht van de Broedplaats is het programmaloze. Dit daagt je de uit te vertrouwen op wat zich ontvouwt in de ontmoeting en verbinding met de inspirerende omgeving en andere deelnemers. De inhoud van de dagen wordt daardoor mede bepaald door deelnemers zelf. Je ijkt je vragen, je ideeen en inzichten in voortdurende wisselwerking. 
Marcelle en Maria bieden variabele werk- en begeleidingsvormen aan, afhankelijk van de locatie. Ook wordt aan deelnemers van tevoren gevraagd om inspiratiebronnen door te geven zodat deze verzameld kunnen worden als extra aanbod. Je blijft ten alle tijden vrij om hier gebruik van te maken. Niets moet.

 We organiseren 3 varianten: Aan Zee, In de Woestijn en in de Bergen. In alle gevallen zoeken we naar locaties waar de natuur groter is dan wijzelf, waardoor ‘broeden’ nog meer ruimte en diepgang krijgt.

Eerdere deelnemers bogen zich bijvoorbeeld over hun ontwikkelplan voor het team waar ze leiding aan geven, begonnen een boek, maakten foto’s voor hun nieuwe site, maakten keuzes voor een carrièreswitch, praatten over het recente verlies van een ouder, tekenden, maakten een kunstwerk met de aanwezige materialen uit de natuur, bedachten wat hun core-buissines is als zelfstandig ondernemer, wandeleden alleen in stilte of samen. Soms waren dat voorgenomen activiteiten, maar veel vaker verrassende, spontane, onverwachte.